Däcktrycksövervakning
(TPMS) System

Vi erbjudar det mest kompletta TPMS systemet på marknaden:

  • Komponenter och tillbehör för underhåll av alla TPMS-sensorer typer och märken.
  • Original samt programmeringsbara TPMS sensorer för ersättning.
  • Specialverktyg.
  • Diagnos-och testverktyg.
  • Information på hemsidan, samt informativa utskick via e-post och post till däckverkstader.

Alla TPMS komponenter, tillbehör och verktyg kan bläddras igenom i vår webbshop. Där kan ni även leta upp sensor och servicesats detaljer efter märke och modell. Webbshopens databas uppdateras regelbundet för nya modeller.

Däcktrycksövervakning sensorer

Däcktrycksövervakning sensorer

TPMS Sensorer

Vi har ersättnings sensorer från "original equiment" (OE) tillverkare vilka är särskilt utformade för varje bilmodell, enligt dess tillverkningsår - dvs. samma sensorer som monterades i bilfabriken. Det finns mer än 100 olika sensorer i vårt sortiment idag och nya sensorer kommer till regelbundet.

Nu är det mer populär på verkstäder att använda programmeringsbara eftermarknadssensorer. Vi har flera olika leverantörer på dessa. En sådan sensor kommer "tom" från fabriken och genom ett programmeringsverktyg väljer man vilken originalsensor den ska imitera. På detta viset kan man ha ett fåtal sensorer hemma i verkstaden som täcker de flesta bilmodeller.

Diagnos- och programmeringsverktyg

Däcktrycksövervakning, TPMS Diagnosverktyg

TPMS Diagnosverktyg

Med provnings- och programmeringsverktyg kan man trådlöst läsa av sensorerna i hjulen för att se om alla sensorer är intakta innan däckbyte påbörjas. Verktygen har också funktioner för att ställa om systemet i bilen när hjulen är bytta eller när sensorerna ersätts genom att koppla in via bilens OBD2 uttag och uppdatera ecu:n - behövs på de flesta Japanska och Franska modeller till exempel.

Sedan kan man med senaste verktyg, ihop med programmeringsbara sensorer, skapa nya sensorer till de flesta bilmodeller. Man kan även "klona" originalsensorerna - där man kopierar sensorerna i sommarhjulen till en helt identisk sats för vinterhjluen - bilen ser ingen skillnad och behöver inte ställas om eller kalibreras om efter hjulskifte.

Monteringsverktyg

Däcktrycksövervakning, TPMS verktyg

TPMS verktyg

Våra TPMS verktyg är avsedda att användas av proffs och är avgörande för korrekt underhåll av fordon utrustade med TPMS.

Dynamometriskt verktyg möjliggör kontroll av åtdragningsmoment för muttrar och ventilnålar så rekommenderat åtdragningsmoment tillämpas.

 

TPMS servicesatser

Däcktrycksövervakning / TPMS tillbehor satser

TPMS servicesatser

Schraders servicesatser innehåller alla de komponenter som krävs för att upprätthålla däcktrycksövervakningsventilerna så som ventilnålar, hattar, muttrar och genomföringar. Dessa kit är designade för varje fordon, ventiltyp, och modell enligt deras tillverkningsår. Systematiskt utbyte av servicesatser vid däck montering eller reparationer rekommenderas för att undvika problem med korrosion.

Om du har frågor, eller vill ha mer information, kontakta oss.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2002 - 2022 Niso Tech AB