TPMS specialist

Nya EU direktiv för personbilar

Direktiv 2007/46/EG har gjort TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) obligatoriskt för alla typgodkännanden av personbilar från den 1 november 2012 samt för alla nyregistrerade fordon inom EU från den 1 november 2014.

Sedan direktivet trätt i kraft har behovet av kunskap samt verktyg för TPMS-system och service ökat mycket kraftigt, därför är det också viktigt för däckverkstäder att ha TPMS-utrustning för att kunna möta den höga efterfrågan på TPMS-system.

Safety Seal Europe AB erbjuder däckverkstäder en rad TPMS-tjänster, allt från teknisk utbildning till rådgivning och support inom denna nya verksamhet. Vi har alla TPMS-komponenter/tillbehör och verktyg som behövs för att kunna underhålla systemen och alla sensorer.

Alla TPMS komponenter, tillbehör och verktyg finns att köpa i vår webbshop.  Där kan ni även leta upp sensor och servicesats detaljer efter märke och modell, inklusive installations- och omprogrammeringsmetod som gäller för den särskilda bilen. Webbshopens databas uppdateras regelbundet för nya modeller.

Om du har frågor kring TPMS, eller vill ha mer information, vänligen kontakta oss.

Däcktrycksövervakning/TPMS
för tunga fordon

På lastbilar, bussar eller entreprenadmaskiner finns det inga lagkrav att ha däcktrycksövervaknings-system. Men det finns många fördelaktiga anledningar till att montera det på LV, BUSS, EM m.fl. Kostnaden på ett eftermonterat system är inte mycket mer än vad det kostar att köra sönder ett däck på grund av felaktigt lufttryck i däcken! Ett korrekt däcktryck minskar inte bara bränsleförbrukningen utan minskar även slitage på däcken mönsterbana!

Vi har en rad olika TPMS system till LV, buss eller EM, med övervakning av upp till hela 38 hjul! Sök bland systemen i vår webbshop, eller kontakta oss vid frågor eller för mer information.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2002 - 2022 Niso Tech AB