Företag med fokus på framtiden

Den första juli 2021 slogs tre bolag samman till ett – Vool AB, Safety Seal Europe AB samt MaxiGrip AB blev ett i moderbolaget Niso Tech AB. Verksamheten som från början startade med ett miljövänligt och funktionellt balanseringspulver har med åren samlat på sig ett gäng produktkompisar för däckbranschen och på senare år även ett nytt produktsegment inom påbyggnad och styling för bilar. Tre starka aktörer inom däck- och bilbranschen sluter samman för att skapa ett högre värde än att bara tillhanda hålla produkter.

Strategin har hela tiden varit att fokusera på att hitta lösningar för däck- och fordon som gör vardagen bättre både för åkare och montörer. Med visionen om att skapa arbete på hemmaplan så har det blivit en naturlig del av strategin att även kontrollera produktionen av produkterna.

Säger Bengt Åke Nilsson, som idag står som ensam ägare för Niso Tech AB.

page-img

Under 2020 togs beslutet i företagsledningen om en bolagsfusion av Maxigrip, Safety Seal och Vool.
Fusionen av bolagen har egentligen inte inneburit några marknadsmässiga förändringar i dagsläget utan webshoparna vool.se och safetysel.se lever kvar i samma anda som tidigare. Organisationsmässigt så har vi effektiviserat genom att rikta in våra spetskompetenser på de olika personer som arbetar på kontor och lager i Grästorp. Tanken med en unison och effektiviserad organisation är för att skapa goda förutsättningar för bolagets framtida tillväxt. Vi vill också skapa förutsättningar för att produkt- och sortimentsutveckla verksamheten.

Efter en lyckad sammanslagning så kommer nu fokus att riktas mot de marknadsmässiga strategier som går i enlighet med ägar- och företagsvisionen. Som en större aktör på marknaden så vill vi vara med och göra avtryck i världen. Vi vill skapa ett hållbart företagande som kan leva generationer framöver och vara med och skapa och behålla jobb i Sverige, bidra till resan Globala målen och bidra till Trafikverkets nollvision. Detta gör vi genom att lägga produktion i Sverige, hitta miljövänliga lösningar samt hitta säkerhetslösningar till situationer där däcken orsakar trafikfara.

Framtiden för Niso Tech AB håller nu på att stöpas i form och den kommer att kretsa kring bolagets visioner om ett hållbart företagande. Fusionen i Niso Tech AB är ett avstamp för framtiden och för modernisering.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2002 - 2022 Niso Tech AB