Laga Däck Invändigt

Steg 1. Avlägsna föremålet, observera riktning

Avlägsna försiktigt föremålet som orsakat punkteringen. Observera vilken riktning stickhålet har. Vid reparation av mindre hål är det lämpligt att vidga hålet med en pryl för att underlätta införandet av reparationspluggen. Storleken på skadan får inte överstiga 6 mm för personbilsdäck och 9 mm för lastbilsdäck.

Steg 2. Rengör innerlinern

Rengör innerlinern grundligt med SAFETY SEAL PLUS Inner Liner Prep+Primer runt skadan. Häll SAFETY SEAL PLUS Inner Liner Prep+Primer direkt på innerlinern och gnugga med en trasa. Upprepa detta minst en gång.

Steg 3. Tryck in verktyget, för in reparationspluggen i nålsögat

Smörj toppen av verktygsnålen med SAFETY SEAL Special Lube. Tryck nålen i riktning genom skadan, från insidan av däcket. Vrid runt verktyget några varv. För in reparationspluggen i nålsögat.

Steg 4. Dra in pluggen

Dra långsamt och stadigt tillbaks verktyget med reparationspluggen genom hålet tills att ändarna på reparationspluggen sticker ut ca 10 mm från däckets mönstersida.

Steg 5. Stryk SAFETY SEAL The Liquid Patch på innerlinern

Stryk ett rikligt lager SAFETY SEAL The Liquid Patch på och runt basen av reparationspluggen på innerlinern. På insidan av locket på burken sitter en penselboll för applicering.

Steg 6. Skär bort överflödigt material

Skär bort med hjälp av medföljande kniv, överflödigt material jäms med däcksmönstret.
Däcket är färdigt att användas.

OBS!
- Vid reparation av högfartsdäck med hastighetskod V och däröver samt Run Flat och andra ”self supporting tyres” skall alltid tillverkarens rekommendationer följas.
- Komponenterna i SAFETY SEAL PLUS är speciellt framtagna för att användas tillsammans. Ersätt inte någon av komponenterna med något annat reparationsmaterial.

Köp Safety Seal däckreparation nu
Kontakta oss om du har frågor eller vill ha mer information.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2002 - 2022 Niso Tech AB