Niso Tech AB Black Week

Det Miljövänliga Punkteringsskyddet

Har du tröttnat på punkteringar?

Safety Wheel

Made in Sweden

Med Safety Wheel 2 Punkteringsskydd blir det ett minne blott! Fyll däcket med punkteringsskyddet och kör vidare utan kostsamma och tidsödande avbrott i arbetet!

Safety Wheel 2 är en vattenlöslig tätningsvätska för däck. Safety Wheel 2 appliceras i däcket i förebyggande syfte för att förhindra punktering. Safety Wheel 2 lägger sig som en jämn hinna i hela däcket och påverkar därför inte balansen. Om ett föremål tränger igenom däcket tätas skadan omgående av vätskan utan luftläckage.

Safety Wheel 2 klarar skador från genomträngande föremål på upp till 16 mm och kan enkelt tvättas bort från däckets insida om förstärkning behöver appliceras. Safety Wheel 2 punkteringsskydd kan användas för att täta:

  • Punkteringar
  • Läckande o-ringar
  • Läckande fälgar

Se hur punkteringsskyddet verkar här

Safety Wheel punkteringsskydd finns i 1 liters flaska och 25 liters dunk. Handpumpen ger 0,25 liter per pumptag.

Användningsområde

Safety Wheel punkteringsskydd kan användas i alla typer av luftfyllda hjul. Både väg- och terrängdäck samt däck till långsamgående fordon, t.ex. lastbilar, entreprenadmaskiner, anläggningsmaskiner, mobila kranar, lantbruksmaskiner, skogsmaskiner, truckar, ATV, grönytemaskiner, transportfordon och dessutom till alla typer av småhjul såsom skottkärror, rullatorer, rullstolar osv. Det finns en angiven rekommenderad max. hastighet till ca 90 km/h. Safety Wheel är framtaget för professionellt bruk.

Miljövänligt

Safety Wheel innehåller inga miljöfarliga ämnen och …

  • är giftfri och helt biologiskt nedbrytbar
  • är helt latexfri
  • reagerar inte kemiskt med gummi eller luft och är blandbar med Safety Wheel som redan finns i ett däck
  • kan vid spill enkelt tvättas bort med vatten

Safety Wheel är ett punkteringsskydd som håller hög kvalitet och varken skadar hälsa eller miljö!

Tekniken bakom Safety Wheel

Idén om ett förebyggande punkteringsskydd togs fram av den brittiska armén i början av 80-talet för att få skottsäkra däck och under åren som gått har det gett möjligheter till att vidareutveckla produkten och användningsområdet. Safety Wheel innehåller en stark syntetfiber para-aramid. Para-aramidfiber (typ kevlar) har en enastående styrka i förhållande till sin vikt och är allmänt känt för användning i skottsäkra västar eller i skyddsklädsel för MC-förare.

Första Svensktillverkade punkteringsskyddet

Safety Wheel

Med mer än 20 års erfarenhet och kunskap i branschen, har vi nu det första svensktillverkade punkteringsskyddet på marknaden. Den är dessutom testad under vinterväglag för Skandinaviska förhållanden.

Köp Safety Wheel punkteringsskydd från vår webbshop. 
Kontakta oss om du har frågor kring punkteringsskydd eller vill ha mer information.

Allt innehåll och bilder upphovsrättsskyddat © 2002 - 2022 Niso Tech AB