Artnr
38233

Dubbeltätande ventilhatt 13 mm

3,98 kr Inkl. moms (3,18 kr exkl. moms)
Ordinarie pris 5,30 kr Inkl. moms Ordinarie pris (3,18 kr exkl. moms)

Lätt kontrollera däcktrycket

Det borde vara en nödvändig del av den dagliga inspektion som utförs inför avgång, att man kontrollerar trycket i alla däck. För att utföra denna funktion måste ventilhatten avlägsnas.

Ibland är ventilhattar svåra att ta bort på grund av eventuellt besvärlig placering av ventilen i fälgen (särskilt på insidan av dubbelmonterade däck), kallt väder eller ventilhatt som har beslagtagits och som endast kan tas bort med stor svårighet. Dessutom och ofta glömmer man att skruva på ventilhatten efter kontroll av lufttrycket och de tappas bort. Detta kan leda till ett långsamt läckage av lufttryck i däcken som kan orsaka en potentiellt farlig situation.

Lösningen

Lösningen är dubbeltätande ventilhatt. Denna unika ventilhatt tillåter att man kontrollera lufttrycket samt att fylla på eller tömma däcken genom ventilhatten. Den används i stället för en vanlig ventilhatt och behöver inte tas bort eller ersättas för att kontrollera lufttrycket eller fylla på / släppa ut lufttryck från däcket. Den dubbeltätande funktionen fungerar som en backventil där tätningen blir tätare om ventilnålen läcker.

To Top